Què és la Jornada de mestres i professors de Religió?

Era el curs escolar 2007-08 que el SIERC va plantejar fer una Jornada de mestres i professors de Religió. L’arquebisbe Jaume Pujol, responsable del SIERC, els Delegats diocesans, ajudats per una empresa de difusió, vam sembrar una llavor que ha anat creixent any rere any. La primera Jornada es va celebrar a Blanquerna i després s’ha anat passejant per tot Catalunya, sempre amb els tres objectius bàsics: Compartir, formar-nos i celebrar. En la tercera edició s’hi incorporà plenament la FECC i la Jornada prengué una altra dimensió: més assistents i la creació d’una infraestructura més adient. Cal fer esment a les aportacions que l’han sostingut provinents d’unes editorials molt fidels i també de la Direcció General d’Afers Religiosos. Així, doncs, la Jornada de Mestres i professors de Religió de les diòcesis amb seu a Catalunya, sota el lema inicial d’AprendrEnsenyar ja és un clàssic en les cites formatives anuals per aquest col·lectiu. Les quinze edicions d’èxit ho avalen.

XVa Jornada de mestres i professors de religió: «AprendrEnsenyar». Sant Julià de Lòria (Andorra), Curs 2020/21

Amb el lema «AprendrEnsenyar», arriba la XVa Jornada de Mestres i Professors de Religió de les Diòcesis amb seu a Catalunya i Andorra, organitzada pel SIERC (Secretariat Interdiocesà d’Ensenyament de la Religió a Catalunya) i la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya) . (Cliqueu imatge per accedir al web de la jornada)

Aquest any es tracta d’una jornada diferent respecte d’altres edicions ateses  les circumstàncies sociosanitàres de la pandèmia; més encara quan la darrera  edició, la 14a, prevista pel març de 2020, va restar suspesa.

 

          Resumint les novetats d’enguany:  

  • S’ofereix una formació de 15h, reconegudes per la Generalitat…

  • A un cost de 15€ per participant…

  • Amb l’assistència i suport de l’ISCREB (Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona…

  • S’ofereix la formació on-line asincrònica (el participant accedeix al contingut «enllaunat» seguint el seu propi ritme i horari)…

  • Les quatre unitats de formació estan obertes des del 12 al 23 d’abril

  • El 24 d’abril, a les 19:30, hi haurà la celebració presencial (restringida) a Sant Julià de Lòria, Andorra i serà retransmesa online.