• Les Llegendes del Monestir de Ripoll

L’activitat proposa un taller de titelles per conèixer algunes curiositats sobre el Monestir de Ripoll. Gerbert, un monjo del monestir, serà l’encarregat d’explicar a pares i fills què passava a Ripoll en temps dels primers catalans i els grans comtes-reis de Catalunya.

Activitat adreçada a: Grups d’educació infantil i cicle inicial d’educació primària obligatòria.

  • El secret del Monestir de Ripoll

Una de les funcions principals del patrimoni és la de donar sentit al present a través de la història, és a dir, allò que ens ajuda a comprendre qui som com a comunitat i com a individu. En aquesta activitat, a mesura que anem descobrint els espais del monestir l’alumnat descobrirà també quin és el misteri que s’hi amaga.

L’objectiu principal és que els i les alumnes coneguin la història del monestir i aprenguin a apreciar la importància del patrimoni historicoartístic.

Activitat adreçada a: Grups de cicle mitjà i superior d’educació primària obligatòria.

  • Segles d’història al Monestir

Amb aquesta activitat farem un recorregut pels 1.100 anys d’història del monestir de Ripoll. A través de personatges clau, com el comte Guifré el Pilós o l’abat Oliba, veurem la gran importància del monestir i la seva vinculació amb grans esdeveniments de la història de Catalunya. L’escultura i arquitectura romàniques ens transportaran a l’època de major esplendor del monestir.

Activitat adreçada a: Grups secundària, batxillerats, cicles formatius

Informació i reserves: informacio@monestirderipoll.cat / 972 704 203