Descripció

El Títol d’Expert Universitari en Acompanyament Espiritual sorgeix de la necessitat emergent de formació en l’acompanyament en els processos de creixement personal en la seva doble dimensió, espiritual i psicològica. El curs vol donar resposta tant en l’aspecte teòric com en el de l’experiència personal, integrant les dimensions espiritual i psicològica de l’ésser humà.

Acompanyar algú, a part del seu trajecte vital suposa, també, acompanyar-se un mateix, en tant que a través del contacte en profunditat amb una altra persona sorgeixen vivències, emocions profundes ja presents i que emergeixen amb força quan fem un acompanyament. Per això, qualsevol acompanyament suposa estar atent i aprofundir en un mateix. Aquest curs fa possible aprofundir en aquesta tasca d’acompanyament a través de tres grans eixos: 1) les classes teòriques en forma de taules rodones i seminaris, 2) el grup d’anàlisi i elaboració d’experiències -mètode Balint-, i 3) la tutoria personalitzada.

La tasca d’acompanyament espiritual està influenciada per disciplines de diverses àrees del coneixement. Per això, oferim una formació estructurada al voltant de la interacció teoria i pràctica: des de la vessant psicològica i des de la vessant espiritual, combinant les exposicions i els debats amb tallers i tutories. (seguir llegint)