El proper 1 de juny s’obre la recepció de la primera edició del “Premi Encoratja!, promogut per la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i l’Esport de Blanquerna-URL conjuntament amb la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) i la col·laboració del Secretariat Interdiocesà d’Ensenyament de la Religió a Catalunya (SIERC).

El certamen, obert a treballs de didàctica de la Religió i pràctiques de pastoral educativa, està dedicat a la promoció dels valors del Pacte Educatiu Global, una iniciativa del papa Francesc que cerca el diàleg amb totes les institucions educatives vers el treball per la fraternitat, la justícia, la pau i la cura de la creació. El nom del premi, Encoratja!, sorgeix de la triple invitació al coratge que fa el papa Francesc en el missatge de presentació del Pacte Educatiu Global: coratge per posar la persona al centre, dedicar-hi els millors esforços i formar persones disposades a posar-se al servei de la comunitat.

El Dr. Andreu Ibarz, professor de l’Àrea d’Humanitats dels graus d’Educació Infantil i Educació Primària a la FPCEE de Blanquerna-URL explica les bases del Premi Encoratja! en el darrer lliurament de “caFEïna. Videocàpsules per desvetllar la pastoral educativa” que elabora mensualment el Departament de Pastoral de la FECC. El logotip del premi ha estat dissenyat pel Dr. Josep Rom, vicerector de recerca i innovació de la Universitat Ramon Llull.

Aquesta nova proposta pren el relleu del Premi Armengol-Mir, que s’ha celebrat fins l’any 2021 en les seves 11 edicions des de l’Escola Cristiana.