Mostra la imatge original

(Montserrat Claveras & Assumpta Montserrat. Autores de «Una vida de cinema«) Luca narra les aventures d’aquest nen, que pertany a una espècie de criatura marina i viu al fons del mar amb la seva família. Viuen de manera molt semblant a la dels humans a la superfície.

Luca és una mena de pastor de peixos, un adolescent obedient que té curiositat per saber com es viu fora del mar.

Un dia decideix travessar el límit d’on els pares el deixen anar i es troba amb Alberto, un adolescent com ell, amb qui establirà una bonica amistat. La seva curiositat pel desconegut i per descobrir la vida els portarà a convertir-se en humans i viure a la superfície. Plegats descobriran qui són entrant a un poblet de la costa italiana, Portorrosso, amagant la seva identitat, per poder complir el seu somni que és el de recorre el món, si pot ser, en una Vespa.

En aquest poble trobaran una gent atemorida per aquests “monstres marins” i que es dediquen a caçar-los.

La pel·lícula ens parla del pas de la infantesa a l’adolescència, de l’obertura a la vida, de voler viure fidels a la pròpia essència, més enllà del que volen els pares. És l’alegria de viure, de madurar que comporta el perdó.

La pel·lícula mostra l’amistat entre els dos joves i amb Giulia, una joveneta que els ensenya el món dels humans. Ells també l’ajudaran a competir i guanyar a Ercole, el seu enemic de tota la vida. Es crearà així, una amistat que comportarà lleialtat i l’acceptació dels altres i d’un mateix.

La pel·lícula esperona a acomplir els somnis, evoca el primer amor, anima a evolucionar, ens parla de persones amb ments obertes o persones amb ments tancades. Ens mostra, en definitiva, la importància de la tolerància i l’acceptació del diferent i de la diferència.

La pel·lícula és un estímul a començar de nou, ja què, en acabar l’estiu, els tres joves han estat renovats per un munt d’aventures i de coneixement personal.

És una pel·lícula familiar per passar una bona estona.

ACTIVITATS

1.Amb quin personatge t’identifiques més? Per què?

2.Tu “voles sol” o segueixes a la majoria en el moment de prendre decisions?

3. Luca, Giulia i Alberto estan entusiasmats per la seva missió. Què t’entusiasma a tu?

4. Dibuixa la part del teu cos que més t’agrada i digues per què?

5. Quins somnis tens que t’agradaria que es fessin realitat?

6. Què li demanes a l’any 2022? Què pots fer tu pels altres durant aquest any?