(CR) Alumnes i professors de l’Escola Sant Gabriel de Barcelona han sortit al carrer per fer explícit el seu compromís en la lluita contra el canvi climàtic. Aquest dijous a la tarda han organitzat una marxa conjunta coincidint amb la Setmana de la Ciència i la cimera de Glasgow, la COP26, que ha tingut lloc les darreres setmanes.

Amb aquesta marxa, de Rambla Prim, passant per Diagonal Mar i fins al Fòrum, els joves rebutgen la decisió sobre l’ús del carbó presa durant la cimera. “En comptes de ser eliminat com estava previst s’ha acordat només reduir-ne la producció”, han dit els alumnes de secundària en el discurs que han llegit davant del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, al parc del Fòrum. Es tracta d’una petició de l’Índia amb el suport de la Xina per diluir “aquest compromís clau”. Segons l’equip de pastoral de l’Escola Sant Gabriel, aquesta és “una demostració descarada de força geopolítica que va deixar els països en desenvolupament i els estats insulars amb poques opcions fora d’acceptar els canvis”. (seguir llegint)