El títol del davantal del Llambregades de novembre és la invitació del Departament de Pastoral de la FECC a viure el procés de sinodalitat a la qual està cridada tota l’Església, també la que peregrina per Catalunya. En aquest número hi podrem trobar els següents continguts:

L’article “L’escola dels sants records” és redactat a les portes de la festivitat de Tots Sants i presenta l’acció pastoral a l’escola com la clau per accedir als records més preuats. També hi trobareu esment a la recent publicació “Amor que crema”, un recull d’en Marc Vilarassau, jesuïta que va morir als quaranta-cinc anys a causa d’un càncer.

Posteriorment, en el desè lliurament de les videocàpsules “caFEïna” hi trobem també una altra referència a una nova publicació, “Pedagogia de la convivència en societats amb diversitat cultural i religiosa”, situada en el seu banc de proves: l’espai interreligiós de la Fundació MigraStudium. A la mateixa plana hi trobem ja la lletra “Mira”, l’himne de la propera Jornada de Pastoral Educativa que està musicant el grup “Caliu”, vinculat a la comunitat cristiana de SAFA-Horta.

Com a cas especial, s’ha substituït l’apartat de les bones pràctiques en pastoral educativa per destacar dos esdeveniments dins del marc d’inauguració de la Torre de la Mare de Déu de la Basílica de la Sagrada Família: la pregària de la comunitat de Taizé programada pel dia dotze de desembre (a la qual us animem a que hi inscriviu als vostres alumnes!) i el lliurament dels premis referents al concurs “Tots som torres d’una mateixa humanitat” que ha comptat amb una notable participació d’escoles adherides a la FECC.

Passem a tres plànes “fixes” de recursos. La proposta de cinema a l’aula es basa en la pel·lícula “La cabaña”; la proposta d’art a l’aula ens porta a descobrir el concepte “slowlooking” del Museu Episcopal de Vic; i, finalment, s’incorpora una nova secció fixa d’actualitat a l’aula proporcionada pel portal CatalunyaReligió, que ens dona pistes per treballar la notícia “Restaurant imperfect”. Aquesta secció de recursos clou amb dues pàgines de “ciberllambregades” per a tots els gustos.

L’apartat de formació de la FECC es fa ressò d’una formació específica de la qual el Departament de Pastoral està especialment il·lusionat: la formació i acompanyament a la Fundació Escoles Parroquials de l’Arquebisbat de Barcelona de cara a l’elaboració del seu Pla de Pastoral Institucional. També hi apareix una proposta molt interessant del programa de formació permanent per a mestres i professors de l’ISCREB, en col·laboració amb la FECC, “Capgirem l’àrea de religió” on es posa en diàleg l’ApS i la classe de religió. També hi trobem una novetat molt interessant: la formació de la CCAPAC, conjuntament amb UP!family (Baula), adreçada a pares i mares “Com millorar la comunicació amb els fills a través del menjar”

Clou el “prayer corner” que ens facilita la docent del Col·legi Sant Ignasi de Sarrià, la Dra. Marta Burguet, amb el títol “De cara”… que ens serveixi, doncs per “encarar” des de l’Evangeli aquest intens mes de novembre!

(cliqueu imatge per accedir-hi)