Amb el títol “E-migracions”, en referència a la fusió dels antics blog i site de pastoral de la FECC en un nou espai web, es presenta el primer lliurament del butlletí “Llambregades de pastoral educativa” de l’Escola Cristiana per aquest curs 2021/22.

L’apartat de reflexió presenta tres continguts. El primer, “Entorn d’Esperança” fa referència al sentit del lema del Programa FEAC d’enguany, convidant a anar més enllà de la coneguda expressió de l’escola com un “entorn segur”. Posteriorment, s’accedeix el vuitè lliurament de “caFEïna. Videocàpsules per desvetllar la pastoral educativa”, on l’Oriol Martín, de l’equip de pastoral de La Salle, respon a la pregunta “Què és l’Ecosistema de narrativa del sentit?”. Després es presenta el quadre-resum de l’activitat de l’Àrea pastoral i sòcio-educativa de la FECC que forma part de la memòria del passat curs 2020/21.

Passant ja a l’apartat de bones pràctiques, es presenten quatre activitats dutes a terme durant l’estiu: les colònies dels grups CREC (FEDAC), les experiències solidàries de Joves Vedruna, el camp de treball de la Cura de la Casa Comuna (Jesuïtes Educació), i el projecte Dies Diferents (Escola Pia).

S’obre finalment l’apartat de recursos i formació amb un ventall ampliat i amb voluntat de permanència. Al ja acostumat apartat de “Cinema a l’aula”, de la Montserrat Claveras i l’Assumpta Monterrat, on es presenta la pel·lícula “Volando juntos”, s’hi afegeix el nou apartat “Art a l’aula” on, en aquest cas, el Museu Diocesà de Barcelona presenta l’exposició fotogràfica de la missionera religiosa de Jesús-Maria, Isa Solá, amb el títol “El que no es dona es perd”. També hi trobarem la novetat del Prayer Corner (Racó de pregària), facilitat per la docent de Jesuïtes Educació i membre de Cristianisme i Justícia Marta Burguet, autora de la cadena virtual “en mode pregària”. Us encoratgem a tafanejar també l’acostumat recull internauta a l’apartat “Ciberllambregades” i l’oferta formativa actualitzada de l’àrea pastoral i socioeducativa de la FECC.